Efter fire og en halv måneders lang sommer er det endelig blevet tid til at Metalliga sæsonen 2022-2023 begynder. Efter en magisk 21-22 sæson for Odense Bulldogs, hvor det blev til bronzemedaljer, skal det fynske ishockeyhold forsøge at bygge videre på succesen. En opgave som direktør Ole Nielsen har brugt sommerferien på at løse i samarbejde med Paul Thompson.

Der har som altid har der været gang i svingdøren i pausen, hvor spillere både har forladt og er kommet til den fynske ishockeyklub. Nogle af de nye spillere for Odense Bulldogs i den kommende sæson er blandt andet den tidligere Herning duo, Kristian- og Markus Jensen, samt den tidligere svenske topscorer i Metalligaen, Jesper Thörnberg.  Tre spillere, der tidligere har vist deres værd i ligaen, og som skal give en styrket offensiv i forhold til sidste sæson. Især Jesper Thörnbergs rolle som en af holdets helt store målscorere i både 5 mod 5, men især i powerplay, bliver væsentlig for Bulldogs’ succes. Svenskerens evner som målscorer, har han allerede vist frem for Odense Bulldogs’ trofaste fans i løbet af træningskampene.

Dette gjorde Thörnberg især i Odense Bulldogs’ førstekæde sammen med Markus Jensen og den tilbagevendte lettiske angriber Gunars Skvorcovs, som i den grad viste lovende takter i træningskampene. Hele 7 ud af 14 mål i træningskampene kom fra Odenses førstekæde, som i den grad har været den helt store oplevelse i træningskampene. Det ligner en klar forstærkelse i forhold til sidste sæson, hvor offensiven indimellem manglede en målfarlig førstekæde til at score de afgørende mål mod tophold som Herning Blue Fox og Aalborg Pirates. Samtidig har det også givet en forøget bredde igennem alle fire offensive kæder, hvor rutinerede og bundsolide spillere som Henry Hardarson, Mathias Mølgaard og Sebastian Ehlers stadig er at finde på holdkortet, hvilket giver en stærk offensiv igennem alle fire kæder.

I defensiven har Odense måtte sige farvel til en af sidste sæsons helt store spillere, Mark Auk, som efter overtidsscoringen i Vojens i kamp syv af kvartfinaleserien mod SønderjyskE, nåede at opnå en legendarisk status i det fynske. I Auks sted er kommet Igor Merezhko fra Ukraine, som har stor erfaring fra den næstbedste russiske liga VHL, og har spillet et hav af landskampe for det ukrainske landshold. Derudover har Odense Bulldogs også hentet amerikaneren Brien Diffley fra den franske liga, hvor han lavede godt et halvt point i snit igennem den seneste sæson, samt Arturs Salija fra Letland. Salija kommer til med en god mængde erfaring fra de forskellige europæiske ligaer, seneste den slovakiske.

De tre internationale spillere tilslutter sig et sammentømret og godt defensiv, hvor Odense Bulldogs’ kaptajn Nicolaj Weichel, igen er at finde på holdkortet sammen med Mr. Odense Bulldogs, Martin Larsen. De to skal styre defensiven og fastholde den defensive struktur, som i den foregående sæson bragte Odense Bulldogs længere end de fleste eksperter havde spået på forhånd. En struktur, som skal hjælpe den nye førstemålmand, Stefanos Lekkas, med at holde modstanderne fra scoringer. Den amerikanske nyerhvervelse i det fynske mål, kommer til Odense med en masse erfaring fra de nordamerikanske ligaer, hvor han blandt andet nåede at blive kaldt op på NHL hold Buffalo Sabers i 2021. Lekkas’z kvaliteter har også været tydelige i træningskampene, hvor han har været en sikker sidste skanse for fynboerne, hvilket tegner godt inden sæsonstarten.

Sæsonen begynder imorgen kl. 19:00 i Spar Nord Arena i Odense, hvor Odense Bulldogs tager imod Herning Blue Fox. Normalt en skrækmodstander for det fynske hjemmehold, som før træningskampene havde tabt de seneste 14 kampe imod midtjyderne, men samtidig et hold som Odense har besejret hele to gange i den sæsons træningskampe. Dermed er der en fornyet tro på at Odense endelig kan få brudt nogle af de negative stimer, som de har været inde i imod henholdsvis Herning Blue Fox og Aalborg Pirates igennem de seneste par sæsoner.

Ugen efter sæsonåbningen tager Odense Bulldogs imod Rødovre Mighty Bulls, som sidste sæson sluttede på sidstepladsen. På papiret en kamp som Odense Bulldogs bør vinde, men som samtidig bliver alt andet end en walkover. Rødovre har et relativt ungt hold, med enkelte erfarende spillere som Mads Eller, der er kommet tilbage efter et par sæsoner i SønderjyskE. Med Eller som kaptajn, så er det forventeligt at Rødovre ville forsøge at kæmpe til det sidste. Især i starten af sæsonen, hvor de har muligheden for at udnytte nogle af de klassiske opstartsfejl i opspillet hos de forskellige hold til at slå kontra, og så arbejde sejren i land. Derfor skal Paul Thompsons trupper være klar fra start, og udnytte hjemmepublikummet fredag den 9. september.

Efter to fredagskampe på Fyn, går turen til Vojens, hvor Odense vil være tilbage for første gang i et betydningsfuldt opgør siden den famøse kamp syv. Et glædeligt gensyn for mange, men det er samtidig en chance for den nuværende trup til at få revancheret en af de få store skuffelser fra årets træningskampe. I sæsonens anden træningskamp tog Odense til netop Vojens, hvor det fynske hold spillede en katastrofal første periode, som sluttede hele 5-0 til SønderjyskE. Det skal revancheres, og der er ingen tvivl om at det bliver et utrolig spændende rivalopgør imellem de to klubber søndag den 11. september.

Den sidste kamp i sæsonens tre første uger er endnu en fredagskamp i Spar Nord Arena, når Herlev Engles den 16. september kommer på besøg. Her får Jesper Thörnberg lov til at stå overfor sin tidligere klub for første gang, og kommer i direkte duel med en af sidste sæsons store målscorere, Joseph Jonsson. Som altid så har Herlev et hold med nogle stærke svenske spiller, så Odense skal være varsomme overfor Herlevs topspillere, mens at Bulldogs skal forsøge at udnytte bredden på holdet, som man har forstærket i løbet af sommerferien. En sommerferie som nærmer sig sin ende, og bliver afløst af en sæsonstart med hele tre fredagskampe i Odense i løbet af de første tre uger.


Kampprogram: Odense Bulldogs vs. Herning Blue Fox Herning venter i sæsonpremieren