Martin Harris Larsen var kun to år gammel, da han første gang fik et par skøjter på fødderne og blev kastet ud på isen ved Skovsøen. Snart 26 år senere krydser han sin kamp nummer 500 af for Odense Bulldogs, og sigter efter endnu flere.

Som født i Hjallese og opvokset i Villestofte, kan man i den grad kategorisere Martin Larsen som en Odensedreng. Allerede i de tidlige år i folkeskolen begyndte han at spille ishockey, og det har varet ved lige siden. 

”Min far spillede ishockey inde i den gamle hal, det gjorde min bror også. Og så blev jeg trukket med.”, fremkalder han.

I dag kigger den rutinerede back tilbage på en Bulldogs-karriere der tæller mere end 450 kampe, et udlandsophold og en Danish Cup-pokal. Før debuten på klubbens førstehold som blot 15-årig, havde Martin Larsen spillet på ungdomsholdene hele vejen op.

”Bulldogs og OIK har gjort mig til den hockeyspiller, jeg er i dag.”

Når han tænker tilbage på sin tid i Odense, så er det især de mange mennesker, han er stødt på, der popper op. Alt fra trænere, ungdomstrænere, frivillige, ansatte og sponsorer han er stødt på, mener han, har haft betydning for hans udvikling som ishockeyspiller. 

Ved siden af livet som professionel ishockeyspiller studerer han Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet. Han arbejder desuden også med i et EHD-projekt. Netop kombinationen af de tre ting er et ønskescenarie for en ishockeyspiller som Martin Larsen.

”Mit skema er meget komprimeret omkring de tre ting, der betyder noget. Studie, arbejde og ishockey. Og det nyder jeg, fordi det spiller så godt sammen.”

Ude godt, men hjemme bedst

I løbet af sin snart 13-årige karriere har Martin Larsen også været en tur i udlandet. I sæsonen 2014-15, tørnede han ud for Visby/Roma i den svenske HockeyEttan, hvor det blev til 25 kampe.

”Om vinteren var det en ’ghosttown’, og om sommeren var der bare drøn på.”

Han flyttede i en sæson til den svenske ø Gotland, som rent historisk har været hyppigt besøgt af danskere.

”Hele byen var jo omkranset af en ringmur, som var bygget for at holde de danske vikinger ude, men nu kom vi altså alligevel.”

”Det var en superfed tid i Visby, hvor vi også kom rundt omkring i Sverige. Vi sejlede til alle udekampene, og det gik sådan set fint hockeymæssigt, men jeg ville gerne tilbage.”

Og tilbage kom Martin Larsen, hjem til Odense.

”Odense har altid haft den samme plads ved mig, det er mit hjem. Det er tryghed for mig, og det er ikke noget, der betyder, man bare kan slappe af. Det presser mig til altid at yde mit bedste, fordi jeg ved, hvad Odense har givet mig. Alle de glade mennesker der altid har støttet mig og holdet gennem årene.”

Slutspillet er en gave, vi gerne vil give tilbage til vores fans

Netop det at give noget tilbage, til de mange fans lægger Bulldogs-spilleren dybt på sinde. Og det nuværende slutspil er en af måderne, han vil forsøge at gøre det på.

”Play-off har jo nærmest været en mytologisk størrelse, fordi det har glippet så mange gange. Nu er det her, og det er tiltrængt. Det er noget andet. Der kommer ild i øjnene og der bliver gået til stålet. Vi har prøvet flere år nu at have korte sæsoner, og folk har støttet os igennem både det og gennem corona, så nu skal vi give det her tilbage til fansene.”

Han mener blandt andet slutspillets tilbagevenden skyldes, at hele truppen har taget nogle store skridt fremad. En del af årsagen tilskriver han blandt andet cheftræner Paul Thompson, som er kommet ind med noget nyt, mener han.

”Alle har værdifulde roller, også selvom man ikke nødvendigvis er målscorer. Det gør, at vi har fået skabt en identitet sammen som hold. Vi har et andet udtryk nu.”

Den erfarne back mener også, at han selv er gået igennem en udvikling under Paul Thompson, og har fået en anden tilgang til sit spil.

”Jeg har altid været en spiller, der ville alt på isen og være over det hele, men nu tænker jeg over, hvad det har betydet for holdet. Så jeg har fået defineret min rolle, og gør hvad jeg kan for at være god for holdet, og undgå karantæner. Så min rolle er nok blevet mere defensiv, men så er der så andre, der udfolder sig mere offensivt”

Han har også store roser til holdets yngre spillere, som han ligeledes tilskriver noget af æren for den gode sæson.

”Mange af de unge spillere har taget store skridt, og udviklet sig til at være kampafgørende i flere kampe. Det er en holdting, at der er flere, der kan bidrage og kan gå ind og få betydning.”

Drømmen er et mesterskab til Odense

Selvom der er mange store aftener at kigge tilbage på for den mangeårige Odense-spiller, så er der stadig en stor drøm som fylder.

”Der vil altid være en drøm om at vinde et mesterskab. Men det vigtige er, at vi skal have en masse fede slutspil, hvor vi fylder hallen en fredag aften, og viser alle fans, at vi er konkurrencedygtige hver gang. Men det vildeste ville være, hvis jeg kunne være en del af det første mesterskab til Odense. Det er mit mål og min drøm.”

Og skulle han fremhæve noget fra sin karriere i Odense, så er det da blandt andet også et pokalløft, der bliver nævnt.

”Da vi tog til Frederikshavn og vinder pokalfinalen 4-0. Det var sindssygt fedt at tage pokalen med hjem til Odense.”


Odense Bulldogs forlænger med Martin Larsen frem til 2026 Kampprogram: Odense Bulldogs vs. Rungsted Seier Capital