Odense Bulldogs tog første stik i en nervepirrende og tæt kvartfinale med cifrene 4-2, hvor boxplayet og en stærk spillende Stefanos Lekkas holdt Herlev Eagles fra fadet. Samtidig var Bulldogs yderst effektive i de afgørende momenter.

Bulldogs fik en sand drømmestart på dagens kamp, da de fra kampens første skift blev Herlev under pres. Et pres som efter 40 sekunder med puckbesidelse af andenkæden med Kristan Jensen, Westin Michaud og Jesper Thornberg gav pote. Westin Michaud fik på smukkest vis styret en afslutning fra Kristian Jensen ind bag Lukas Horak i Herlevs mål, og sendte Odenses fans bag målet i ekstase.

Odense fastholdt overtaget, og var på pucken i stort set alle kampens første otte minutter, men det ændrede sig efter en lidt uforstående udvisning til den tilbagevendte Bulldogs kaptajn Nicolai Weichel. Weichel forsvarede Lekkas efter en blokering og endte med at skubbe til en Herlevspiller, hvilket endte med at koste en udvisning, og det gav gæsterne et powerplay.

Fra det moment var det et sandt skydetelt imod Lekkas mål, men den amerikanske målmand havde fundet storspillet frem i første periode, og lavede redninger på stribe. Både Mathias Asperup, Joseph Jonsson og Alexander Lindqvist-Hansen måtte sande at deres afslutninger pralede af på Lekkas i første periode.

Og når Lekkas var uden chance så kom et heroisk kæmpende boxplay, som blandt andet overlevede 40 sekunders 3 mod 5, eller overliggeren ham til undsætning. Martin Larsen havde bl.a. dagens blokering, da han i fuld længde fik staven på en afslutning med retning mod et tomt mål.

To mål på halvandet minut

Dermed gik Bulldogs til pause foran 1-0, men efter blot to minutter af tredje periode fik gæsternes stærke back Anton Johansson udlignet med et skud, som Lekkas var tæt på at få fat i, men lige præcis sneg sig ind over stregen.

Udligningen vækkede Bulldogs en smule, og blot 43 sekunder efter udligningen, havde Markus Jensen genetablerede føringen. En stor fejl af netop Anton Johansson bag mål gav Markus Jensen en helt fri chance foran mål, og med et herligt vip, fik han lagt pucken over skulderen på Lukas Horak.

En vigtig scoring for fynboerne, med det blev endnu bedre halvandet minut senere, da Odense Bulldogs udnyttede en afventende udvisning til fulde. Westin Michaud var kommet ind som sjette mand, og han fik flot kørt pucken ind i zonen. Han fik flot sendt en pasning til Kristian Jensen, som iskoldt sendte pucken over i det lange hjørne, uden chance for Horak, til enorm juble i Spar Nord Arena.

Kampen var dog langt fra forbi. Herlev Eagles har en skræmmende førstekæde, og desværre fik de hul på bylden halvvejs inden i kampen, da Mathias Asperup fik styrede en puck ind via stolpen til 3-2.

Lekkas tog dog revanche, da Odense igen måtte spille 2 minutter i undertal, da han lavede endnu en doubleredning. Kort efter var stolpen også med de fynske værter, da Luis Blak Olssen ramte den. Tredje gang i kampen opstanderne forhindrede en scoring fra gæsterne.

Odense var dog ikke uden chancer, og Markus Jensen var tæt på at blive double målscore, da han modtog en herlig frispilning af Westin Michaud, men denne gang missede han sit vip mod nettaget, og sendte den snært over mål.

Overliggeren var med Bulldogs

Odense var tæt på at komme foran med to efter små to minutter af tredje periode, men netop som Jesper Thornberg skulle til at styre pucken i nettet blev han hooket af Tobias Åhström. Det blev efterfulgt af en ny udvisning til gæsterne kort efter, men desværre fik Bulldogs aldrig sat en afslutning på deres 5 mod 3 powerplay.

Herefter udviklede kampen sig til en fysik en af slagsen, hvor begge hold kæmpede for at få plads og skabt chancer. Generelt fik Bulldogs holdt Herlev væk fra Lekkas mål, men efter seks minutter fik Odense endnu en udvisning. Herlev kiggede efter Tobias Åhström, som hele tre gange ramte træværket indenfor 30 sekunder.

En helt vild sekvens, men Odense overlevede undertallet, og begyndte at komme til chancer som kunne afgøre kampen. En afgørelse som kom fem minutter før tid, da Radim Piroutek afsluttede et flot angreb med en scoring. Et skud fra Martin Larsen blev kun halvklaret af Horak, og inde foran mål var Radim Piroutek først over pucken og kunne skubbe pucken det sidste stykke over stregen. En forløsende scoring for Odense, som fik taget i Spar Nord Arena til at lette.

Efter endnu to flotte boxplay, hvor Odense lavede flere blokeringer og redninger fra Lekkas kunne Odense dermed sikre sig første stik i serien. Kamp to spilles i Herlev på søndag kl.17:30, hvor Odense skal forsøge at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt inden næste hjemmekamp.


HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Odense-Herlev Kvartfinale 1: Odense Bulldogs vs. Herlev Eagles