En jævnbyrdig affære i Spar Nord Arena blev afgjort i overtid, hvor Rungsted løb med sejren

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 1-2 (1-0,0-1,0-0) 0-1 Tilskuertallet var 1226, og stemningen var glimrende i aften i Spar Nord Arena, og vi skulle helt ud i overtid før det blev afgjort på en glimrende detalje. 

Rasmus Andersson tog fat i pucken og cirklede rundt inden han så til modsatte stolpe, hvor han fandt Marcus Olsson med en skarp flad pasning, som svenskeren styrede i nettet til 2-1-målet uden problemer. Dermed snuppede Rungsted bonuspointet efter en dramatisk slutfase, der kulminerede med den udvisning, der afgjorde kampen. 

Martin Larsen tabte hjelmen og blev væltet omkuld af Hampus Gustafsson midt i Odenses zone. Der var to fortolkninger om, hvorvidt det var hændeligt eller ej, og Martin Larsens fortolkning var tilsyneladende, at Gustafssons skub var med vilje.

Omvendt var Gustafssons mening formentlig og de to røg i totterne på hinanden. Hele den batalje gav begge spillere to minutter for roughing, mens Larsen måtte tolerere to minutter yderligere for dårlig opførsel. Og så faldt afgørelsen altså lige før fynboerne blev fuldtallige i overtiden.

Bulldogs startede kampen bedst og ejede det meste af første periode. Et tidligt mål af Martin Larsen gav hjemmeholdet den nødvendige gejst, og Odense-spillerne pressede tungt og fysisk i de første 10-15 minutter uden dog at vælte sig i chancer. 

Atmosfæren var god og levende fra start, og da Rungsted havde overlevet det første kvarter, kom de forsvarende mestre stille og roligt ind i kampen igen. 

Anden periode begyndte med stillingskrig, og syv minutter inde fik Rungsted ganske fortjent udlignet. 

Henrik Hetta sneg sig ind bag forsvaret og skabte en to mod nul-situation med Nikolaj Rosenthal, der bare skulle hamre tværpasningen nærmest ind i det tomme mål. Stor lettelse for Rosenthal, der ikke havde scoret i ligaen i flere måneder. Han var motiveret for mere i resten af perioden, og havde flere gode forsøg og de midterste 20 minutter gav et lille overtag til Rungsted, der fortsatte ind i tredje periode.

Det var dog ikke værre, end at Odense også havde et par muligheder eller to til at komme foran. Gæsterne virkede dog farligst, kulminerende med Frederik Bjerrums friløber, der blev til et straffeslag, da Bjerrum blev hægtet. 

Frederik Bjerrums straffeslag var dårligt sat på skinnen af Perhunen - der i øvrigt stod solidt ligesom Grubak i den anden ende - og så var der mere eller mindre stillingskrig frem til den dramatiske slutfase og efterfølgende afgørelse. 

Ingen af holdene fik de tre point de kom efter, men begge hold tog et lille skridt væk fra Rødovre i bunden og op mod Herlev i midterfeltet. 


Lørdagens udekamp mod Esbjerg Energy flytter kampstart til kl. 18 VIDEO: Højdepunkter fra Odense-Rungsted