Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn tabte 0-3 til SønderjyskE i fredags efter en kamp, hvor nordjyderne reelt ikke var i nærheden af point. 

I aften får nordjyderne endnu en chance på hjemmebanen i Nordjyske Bank Arena, hvor det gælder en kamp mod Odense Bulldogs, der ikke har været i kamp i en uges tid. 

Og nordjyderne har brug for mål. Frederikshavn er med 19 mål i 11 kampe det suverænt mindst scorende hold i Metal Ligaen. Til sammenligning har Odense Bulldogs scoret dobbelt så mange i 9 kampe. 

- Vi skal holde os til vores gameplan i morgen aften, komme ud med høj intensitet, og ikke mindst, vindermentalitet. Vi skal fokusere på at være først på pucken, og så skal vi være sultne for at score mål. Det har været et problem her i begyndelsen af sæsonen, så vi skal tage de rigtige beslutninger, i stedet for at lede efter den perfekte pasning, lyder det fra Frederikshavn-angriberen Todd Winder i et interview på klubbens hjemmeside. 

Odense Bulldogs er dumpet ned på femtepladsen efter at have siddet over en uges tid. Det betyder dog på ingen måde, at fynboerne er ude af topkampen, for Odense med to point i snit det samme pointsnit som de fleste øvrige tophold. 

Men skal Odense i Metal Final4, så gælder det tre point i aften mod et af de bundhold, som skal besejres, hvis man vil med i ræset om de fire prestigefyldte pladser. 

Spændende om der er rokader hos fynboerne efter den lidt skuffende indsats i Rungsted, hvor både defensiven og målmandsspillet ikke var det store sus. Og så har Odense i de seneste to kampe haft det med at komme bagud (0-2 i Rungsted, 1-5 mod SønderjyskE). Mon ikke træner Thompson gerne vil spille "fra spids" i aften. 

Skader/karantæner: Frederikshavns hjemmeside skriver således: Det lysner heldigvis på fraværslisten, hvor Santeri Suistio med sikkerhed spiller i morgen aften. Han var senest fraværende i fredags, hvor han af private årsager var nødsaget til at tage hjem til Finland. Der er heldigvis store fremskridt at spore hos Jesper Thörnberg, hvor der er mulighed for, at han allerede er klar til mandag.

Det afgøres til morgentræningen mandag. Sikkert og vist er det, at Sebastian Holm og Jared Freadrich fortsat sidder ude, med hver deres brækkede hånd. 

Hos Odense har man i de seneste kampe savnet Michael Prapavessis og målmand Fredrik Bergvik. 

Det forventer vi: At Frederikshavn vil give alt for at presse point ud af et Odense-hold, der kommer som smal favorit. Kan White Hawks måske udnytte, at fynboerne lige har haft en kamppause på en uge, og måske lige skal have skøjterne i gang igen. 

Historikken: Første møde i sæsonen endte 5-3 i Odense-favør, men det var først i slutfasen, at fynboerne afgjorde matchen. 

Statistikken: To hold, der har brug for en sejr. Frederikshavn har kun fået et point i de seneste fire kampe, Odense et point i de seneste to kampe. 

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads i Frederikshavn til at guide seerne gennem de 60 minutter. 

Hold øje med: Netop Todd Winder har vist sig farlig inde foran mål. Ham har Frederikshavn brug for i aften. Hos Odense fortsætter Joakim Thelin med at være et hit. Puckstærk, pasningsstærk og en farlig afslutter i samme pakke. 


Odense Bulldogs afbryder samarbejdet med Blake Bennett Månedens spiller i september: Filips Buncis