I en dramatisk og tæt tredje kvartfinale var Odense Bulldogs 16 sekunder fra at tage en føring i kvartfinale serien mod Herlev Eagles, men efter en udligning og scoring i overtid til gæsterne mistede Bulldogs hjemmebanefordelen.

Det var en utroligt intens og fysisk første periode af dagens tredje kvartfinale, hvor begge hold gav sig 100% i alle dueller. Herlev stod dybt og afventede på deres chancer på omstillinger, mens Odense forsøget at få spillet pucken ind til chancer foran mål.

En kontra var tæt på at give gæsterne føringen, da Maxim Popovic modtog pucken bag Odenses defensive linje, men Stefanos Lekkas fulgte med driblingen, og fik reddet afslutning. Afslutningen var Herlevs største chance i periode, hvor Odense i den grad formåede at arbejde hårdt i returløbene og blokerede mange afslutninger. Især i gæsterne første powerplay, hvor Henry Hardarson især lavede en fremragende blokering på et skud fra Anton Johansson.

Efter gæsternes powerplay tog Odense over, og Odense fik deres første chance i overtal godt ni minutter inde i opgøret. Powerplay har været noget svingende for Bulldogs i løbet af sæsonen, og i det første minut lignede det at det dårlige powerplay fra grundspillet ville forsætte. Men ud af ingenting tog Otto Nieminen sagen i egen hånd, og med en voldsom acceleration blæste han forbi Herlevs backer, og fik en friløber mod Horak. I den direkte duel fik han lige præcis sendt pucken imellem benene på Horak til en fynsk føring efter ti minutter.

Målet gav Bulldogs en masse energi, og kort efter scoringen var Rasmus Simonsen tæt på at gøre det til 2-0. En afslutning langt ude fra var tæt på at snyde Horak, som kun lige formåede at komme tilbage og redde. Det samme gjorde han kort før pausen, da Martin Larsen opsnappede en puck i midtzonen. Larsen slog kontra, og gav Westin Michaud en friløber, men Horak fik lige nøjagtig skulderen på baghåndsafslutningen.

Anden periode blev desværre langt fra som Bulldogs havde håbet, og gæsterne tog teten i opgøret. De vandt fleste dueller, og fik stressede hjemmeholdet i mange sekvenser af kampen. Allerede efter 30 sekunder var gæsterne nærgående, og fik et powerplay, hvor Mathias Asperup efter flot forarbejde af Jospeh Jonsson let kunne udligne.

En forfærdelig start, men Bulldogs forsøgte at komme tilbage i opgøret, men trods overvægt i afslutninger og skud på mål, blev det aldrig rigtigt farligt foran Lukas Horak. Tættest kom Westin Michaud, som efter et skud ramte ham i maven. Michaud formåede dog at afslutte fra en nærmest liggende position med pucken i hoftehøjde, men Horak lavede en stor redning.

Herfra udviklede kampen sig mere taktisk og tempoet gik lidt af kampen i takt med minutterne gik. Det var utroligt nervøst og med syv minutter igen kostede en fejl Bulldogs dyrt. En misforståelse mellem Sebastian Ehlers og Nicolai Weichel gav en gratis chance til Tobias Åhstrøm, som gjorde til 1-2.

En kold spand vand i hovedet på det fynske hold, som skulle bruge de efterfølgende minutter på at genfinde sit spil. Herlev var bedst, og Stefanos Lekkas måtte lave flere vigtige redninger i resten af periode. Heriblandt en kort efter scoringen til 1-2 på Mathias Asperup.

Med under et minut tilbage af perioden var Bulldogs tæt på at udligne, da Gunars Skvorcovs kom til en fri afslutning, som desværre pralede af på stolpen. En situartion, hvor de små maginaler var imod fynboerne, men den gav et lille fynsk håb inden tredje periode.

Fra starten af tredje periode var Odense igen tæt på, men nok engang var opstanderne imod fynboerne, da Martin Larsen sendte et skud på overliggeren. En god start, som dog blev overskygget af et hav af fynske udvisninger. Hele fem udvisnigner fik fynboerne, som tydeligt var frustreret over dommernes indvirkning på kampen, som også havde tabt kampen i tredje periode.

Odenses boxplay arbejdede dog heroisk, og sammen med Stefanos Lekkas holdt det Bulldogs inde i kampen. Efter at havde spillet hele perioden i undertal, fik de endelig selv chancen i overtal. Et overtal, hvor de i den grad gav gæsterne en lektion i powerplay effektivitet. Efter de fik sat op, blev Igor Merezhko spillet fri til en førstegangsafslutning, som gik direkte i nettet. En stor forløsning for hjemmeholdet, og deres fans efter frustrerende periode.

Bulldogs kunne pludselig det hele, og gæsterne blev sat under et enormt pres. Kristian Jensen var nærgående med 3 minutter igen, og minuttet senere lavede Brien Diffley dagens detajle. Med nogle fantastiske driblinger kom han forbi sin markering, og fik pucken på mål. Foran Horak lå den løst, og efter et par forsøg fik Gunars Skvorcovs fat i pucken, og scorede til 3-2 med blot to minutter igen af opgøret.

Desværre så var der lige nøjagtig for lang tid der var tilbage af kampen, da Herlev med blot 16 sekunder udlignede, og sendte kampen i overtid. Lekkas og forsvaret forsøgte ellers ihærdigt at holde pucken ude af målet, men Victor Cubars formåede på en eller anden måde at sende pucken ind mellem tre fynske spiller.

Dermed skulle kampen ud i overtid, og efter syv tætte og meget låste minutter scorede gæsterne sejresmålet. Et skud fra Joseph Jonsson ramte staven på Merezhko, og snød Stefanos Lekkas fuldstændig. Dermed tog Herlev sejren, og føringen i serien, som dog er langt fra forbi. Odense kan genvinde hjemmebanefordelen på fredag, når de tager til Herlev.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Odense-Herlev Kvartfinale 3: Odense Bulldogs vs. Herlev Eagles