For første gang nogensinde kan en dansk sportsgren tilbyde livestream fra samtlige kampe på alle niveauer i løbet af en sæson. Det sker når Danmarks Ishockey Unions aftale med SPORTWAY træder i kraft til den kommende sæson.

En historisk aftale mellem SPORTWAY og DIU baner vejen for streaming af samtlige ungdomskampe fra næste sæson, skriver Metal Ligaen i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Aftalen betyder, at alle kampe – fra Talentligaen, Kvindeligaen og 1. division over U-landskampe og ned til de laveste juniorrækker – streames live, når de spilles efter sommerferien via SPORTWAYS streamingsystem, der fungerer via kameraer med kunstig intelligens.

- Samtlige ishockeykampe herhjemme bliver tilgængelige. Det er en historisk aftale og en gave til alle os, der elsker ishockeysporten. Hverken klubledere, trænere, forældre eller bedsteforældre behøver at gå glip af et minuts action ude i de danske skøjtehaller, hvis de tilkøber adgang til den nye platform, som kommer til at gå under navnet danskishockey.tv.

- Det bliver et redskab med uanede muligheder, siger Danmarks Ishockey Unions kommercielle chef, Thomas Bjuring, der har været med i hele forhandlingsforløbet med SPORTWAY. De har været yderst vedholdende og seriøse i deres tilgang til produktet, og vi forventer kun godt af samarbejdet. Kvaliteten af deres produkt er af ypperste kaliber, siger Thomas Bjuring.

- For vores sportsafdeling bliver danskishockey.tv et nyt og innovativt redskab som vil hjælpe os endnu længere i vores satsning på at optimere det sportslige miljø i dansk ishockey. Vores overvågning og analyse af den enkelte spiller bliver endnu tættere, og det samme gælder for klubberne. Vi har store forventninger, siger Ulrik Larsen, direktør for Danmarks Ishockey Union.  

LÆS OGSÅ: BAGGRUND - SÅDAN FUNGERER DE NYE KAMERAER

- Partnerskabet med Danmarks Ishockey Union kommer til at fremme og udvikle dansk ishockey på samtlige niveauer. Vi er konstant i gang med at udvikle vores platform, så den giver optimale muligheder for klubberne til at connecte med ledere, medlemmer og fans ved at levere den bedste teknologi overhovedet – og det med den optimale oplevelse for seeren, siger Daniel Franck, som er CEO hos SPORTWAY.

SPORTWAYS system rummer mere end blot transmissioner af ishockeykampene over hele Danmark: Platformen rummer innovative modeller til analyse af kampe, træning og individuel udvikling og analyse af spillere.

Produktionerne af kampene er drevet af en algoritme, der er specialudviklet til ishockeykampe og de ubemandede kameraer skaber et vue ud over hele arenaen. AI-teknologien følger automatisk kampen og zoomer ind og ud, så der skabes en professionel produktion. Teknologien kan linkes til DIU’s database og kampsekretariatet, så det automatisk skaber grafikker, gentagelser og højdepunkter efter kampen.

LÆS OGSÅ: BAGGRUND - SÅDAN FUNGERER DE NYE KAMERAER


TILSKUERNE VENDER TILBAGE: Sådan genåbner Metal Ligaen Guld Bulldogs: Tre dage til salget lukker