Der blev kæmpet med alt hvad der kunne, da Odense søndag aften vendte 0-3 til en 6-3 sejr

Tænding på og uden for isen
Der var masser af tænding på lægterne inden dagens kamp. Trommer fra både ude- og især hjemmebaneafsnittet skabte en højspændt kulisse til søndagens opgør.

En aggressiv start for begge mandskaber skabte chancer i begge ender. Efter blot halvandet minut var det dog det fynske forsvar, der måtte se sig passeret til 0-1 til Esbjerg Energy. Scoringen kom fra den 22-årige David Madsen.

De fynske hunde måtte i minutterne efter se sig presset i bund, og der skulle flere heroiske redninger til fra både målmand Samu Perhonen og forsvaret, der kastede sig ned på isen for at blokere skud.

Efter godt 7 minutters spil måtte Bulldogs dog se sig passeret igen. Efter flere gode chancer gik spillet pludselig den anden vej, og den amerikanske Craig Puffer kunne gøre det til 0-2 til gæsterne.

I de kommende minutter forsvarede de fynske hunde sig fortsat med tænderne fremme. Flere gode chancer bød sig på. Det fortsatte pres fra Esbjerg Energy fremtvang dog en straf til Mathias Mølgaard. Odense Bulldogs måtte desværre hurtigt herefter se de gul-klædte scorer endnu en gang i deres første Powerplay-periode.

De fynske hunde blev dog ved med at bide fra sig, og efter 14 minutters spil fik de endelig udbytte, af en af deres mange chancer. En afslutning fra distancen gav tumult foran det esbjergensiske mål, og det gav reducering og mål til den odenseanske kaptajn, Nicolai Weichel og assists til Rasmus Simonsen og Lukas Bach Nielsen.

En dramatisk og ikke mindst offensivt præget 1. periode nåede sin ende med stillingen 1-3 i Esbjergs favør.

Det offensive spil gav pote for hundene
Odense kom ind til 2. periode med fornyet energi og sad på meget af spillet, da de igen blev fuldtalligt efter Lukas Bach Nielsen havde afsonet de sidste 45 sekunder af sin straf fra 1. periodes afslutning.

Op til flere gange inden for de første minutter af 2. periode var der tumult i målfeltet foran Esbjergs mål. Det var kun med nød og næppe at Esbjerg holdt pucken fra målnettet. De måtte også tage forbudte metoder i brug, for at forsvare sig og det kostede en straf på 2 minutter.

Det var dog mere end Odense behøvede for at reducere endnu en gang. 21 sekunder efter udvisningen kunne Odenses Mark Auk lægge pucken ind forbi Thomas Lillie i det gule mål. 2-3. Assists til Jonatan Tanus og Henry Hardarson.

Tændingen fra 1. periode var heldigvis fuldt med over i 2. periode, og der måtte efter 8 minutter spilles 5 mod 5 da begge hold fik sendt en spiller i straffeboksen inden for de samme 20 sekunder.

Det var dog ikke en kun en dans på roser i 2. periode for de fynske hunde. Samu Perhonen må efter 14 minutter diske op med en af sine store redninger, og det var på et vigtigt tidspunkt, hvor pucken kørte godt for de rød-hvide odenseanere.

Efter flere minutter med flot spil kom forløsningen endelig til den fynske trup. 3-3 og en udligning var på tavlen efter en længere periode med dominans på isen. Scoringen kom fra den 21-årige Rasmus Simonsen med assists fra Henry Hardarson og Mark Auk.

3-3 til kampens sidste pause. Tæt på en perfekt periode for Odense som endelig fik gevinst af deres offensive og ihærdige indsats.

Mirakel-comebacket kom i hundehus i 3. periode
På trods af stor dominans fra de fynske tropper i kampens midterste periode, lignede starten af 3. periode dog meget starten af kampen, som var præget af mange chancer i begge ender. Også her måtte Samu Perhonen vise sit høje niveau og redde kastanjerne ud af ilden hele to gange inden for de indledende 5 minutter af kampens sidste ordinære periode.

Efter 11 minutters spil kunne hundenes egen kaptajn Nicolai Weichel dog endelig fuldføre comebacket med sin scoring til 4-3. Her med assists fra Rasmus Simonsen og Lukas Bach Nielsen. Rasmus Simonsen kunne her fejre at have været involveret i tre af de første fire fynske scoringer.

På trods af at intensiteten hele aftenen havde været tårnhøj fik den alligevel et nøk op efter den fynske scoring. Dommerne måtte herefter flere gange irettesætte de esbjergensiske spillere, dog uden udvisning.

Herefter tog den fynske dominans igen til, og Mikko Virtanen kunne efter godt 16 minutter øge føringen til 5-3, her med assists fra Mark Auk og Sebastian Ehlers.

Det skulle dog vise sig ikke at blive det sidste rød-hvide højdepunkt i 3. periode. Et storsatsende Esbjerg-hold spillede til slut med frit mål, og en erobring på deres banehalvdel resulterede derfor i en sikker scoring fra Jonatan Tanus til slutresultatet 6-3.

Heroiske redninger og intens offensiv fight gav fuld valuta
Det blev en stor aften for Odense Bulldogs, som over tre perioder måtte igennem en resultat-mæssig rutsjebanetur og et stort comeback der hentede 3 point.

Dette er Bulldogs anden sejr i Metal Ligaen og bringer dem nu hele to pladser højere i tabellen, nemlig en 7.-plads.

Kampens spiller blev af fansene givet til Rasmus Simonsen der i dag storspillede med 1 scoringer og 2 assists til følge.