Efter knap to årtier i professionel ishockey lægger Michael Eskesen skøjterne på hylden

Den fynske forsvarsgeneral, Michael Eskesen, har valgt at indstille karrieren efter mere end 400 kampe i den rød/hvide-trøje og overgår nu til en civil karriere uden for ishockey.

Den loyale og hårdtarbejdende leder har sat sit præg på dansk ishockey og har fordelt over 11 sæsoner vist vejen for Odense Bulldogs, hvor både hans spillestil og personlighed er bredt respekteret. Den 9. marts 2021 løb han på banen til sin sidste kamp for Odense Bulldogs og skrev sig samtidig ind i historien, som et klubkoryfæ ud over det sædvanlige.

Adm. direktør i Odense Bulldogs, Ole Nielsen, har stor respekt for Michael Eskesen og hvad han har udrettet i dansk ishockey: "Michael Eskesen har igennem sin karriere gjort et kæmpestort stykke arbejde for både Odense Bulldogs og dansk ishockey som helhed. Han har været en fantastisk repræsentant for sporten, hvor både hans tilgang til spillet samt indstilling på- og udenfor banen kendetegner ham. "Eske" har stærke værdier, der gennemsyrer hans personlighed og er et forgangsbillede for rigtig mange ishockeyspillere rundt omkring i Danmark."

Michael Eskesen startede sin karriere i Odense Bulldogs tilbage i 2002 og sidenhen er det blevet til 11 sæsoner samt mere end 400 kampe for de fynske hunde. I Odense Bulldogs har han desuden løftet trofæet som pokalvinder to gange, da han var med til at sikre titlen i henholdsvis 2003 og 2006. Den fynske ishockeyhelt har i løbet af sin karriere modtaget flere priser, heriblandt en plads på Metal Ligaens All-Star hold i 2016/2017-sæsonen. 

"Eske" har nydt tiden som Bulldogs-spiller og ser tilbage på en flot karriere: "Ishockey og Bulldogs har været en stor del af mit liv, og jeg har gennem årene haft fornøjelsen af at spille sammen med mange dygtige spillere og mødt en masse mennesker i og omkring klubben. Jeg runder 35 år til sommer og slutter karrieren, hvor den i sin tid startede, og jeg er sikker på, at jeg vil drage nytte af de mange erfaringer, som Bulldogs og sporten har givet mig."

Den 34-årige nu forhenværende kaptajn har skabt utallige oplevelser for både store og små, og er en rollemodel for mange, hvor hans ærlige og oprigtige sind har bragt ham langt. "Eske" har spillet mere end 700 kampe i dansk ishockey og har altid gået forrest med sine bemærkelsesværdige lederegenskaber, som han uden tvivl kan gøre brug af i hans fremtidige virke uden for isen.

Sæsonen 2020/21 blev færdigspillet uden tilskuere på tribunerne, og "Eske" fik derfor aldrig den afsked og hyldest med tilskuere, som han fortjener. Derfor vil han i den kommende sæson blive inviteret tilbage til sin, på det tidspunkt, tidligere hjemmebane, hvor han for alvor kan få den hyldest og hæder af fansene fra lægterne, som en vaskeægte klubmand fortjener.

Fra alle i og omkring Odense Bulldogs skal der lyde en kæmpemæssig tak for tiden og indsatsen hos det fynske ishockeyflagskib, som i mange år har været i gode hænder hos holdkaptajn, Michael Eskesen.


Bliv en del af festen i VinMedKant Arena med et UNLIMITED sæsonkort Maskotparade ved H.C. Andersen Børne- og Ungehospital